خطبه اول |
|
فاطمه زهرا (س) سَنبل حُسن و نیکیامّ الأئمه اسوه خاتم الأوصیاء |
|
بسمالله الرحمن الرحیم نحمده علی ما کان و نستعینه من امرنا علی ما یکون و نؤمن به و نتوکل علیه و نستغفره و نستهدیه و نعوذ به من شرور أنفسنا و سیئات أعمالنا و نصلّی و نسلّم علی سیدنا و نبینا ابی القاسم المصطفی محمّد و علی آله الاطیبین الاطهرین و لا سیّما بقیة الله فی الارضین.
توصیه به تقوا
اعوذبالله من الشیطان الرجیم بسمالله الرحمن الرحیم «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَکونُواْ مَعَ الصَّادِقِینَ»[1]عِبَادَ اللَّهِ أوصِیکمْ و نَفسِی بِتَقْوَی اللَّه و ملازمة أمره و مجانبة نهیه و تَجَهَّزُوا رَحِمَكُمُ اللَّهُ فَقَدْ نُودِيَ فِيكُمْ بِالرَّحِيل[2] وَ تَزَوَّدُواْ فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَی[3]
همه شما نمازگزاران گرامی، برادران و خواهران ارجمند و خودم را در این روز عزیز و شریف و در پایگاه جمعه و تقوا به تقوا، پارسایی، محاسبه و مراقبه نفس، دوری از گناهان و آلودگیها در همه شئون و ساحتهای زندگی سفارش و دعوت میکنم. امیدواریم خداوند به همه ما توفیق بهرهبرداری از فرصتهای عمر برای کسب تقوا و صعود در مدارج تقوا عنایت و کرامت بفرماید.
جرعهای از خصائص بانوی فضیلتها
رشته بحثهای گذشته را قطع میکنیم و به مناسبت ایام فاطمیه و در پیش رو بودن ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) خطبه اول را به یادآوری و بیان نکاتی در سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) و تبیین خصائص این بانوی نمونه اختصاص میدهیم.
همه ما کموبیش باعظمت و شکوه و جلال شخصیت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) آشنا هستیم. حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) از شگفتیهای عالم خلقت و جهان به شمار میآید. بانویی که در سن جوانی به شهادت رسیده و از عمر کوتاهی برخوردار است. اما این بانو در آن عمر کوتاه و فرصتهای بسیار اندک مراحل بسیار بالا و بلندی را در سلوک الی الله طی کرده است. این شخصیتی در عالم اگر نگوییم بینظیر است بسیار بسیار کمنظیر است. این که بانویی در سن کم آنقدر پر بکشد و به عالم غیب و قدس نزدیک شود که سیدة نساء العالمین باشد چنین چیزی در عالم نداریم. این که در این سن کم این همه خیروبرکت از وجود او تراوش کند از شگفتیهای بسیار عجیب عالم طبیعت و جهان است. من در این خطبه و در آستانه فاطمیه اولاً چند حدیث و نکته در عظمت این شخصیت عرض میکنم و بعد به سه محور مهم در شخصیت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها)اشاره کوتاهی میکنم چرا که باید حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) الگوی زنان و مردان عالم باشد.
روایاتی در فضیلت بانوی پاکیها
در این باب به پنج روایت از حضرات معصومین خدمت شما ارائه میکنم:
1. فاطمه زهرا (س) سنبل حُسن و نیکی
در حدیث اول از پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) این چنین نقل شده است که: «لو كان الحسن شخصا لكان فاطمة بل هي أعظم إنّ فاطمة ابنتي خير أهل الأرض عنصرا و شرفا و كرما»[4] طبق این نقل رسول خدا (ص) فرمودند: اگر تمام نیکیها و خوبیهای عالم د ر شخصی بخواهد جمع شود او حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) است. اگر همه خوبیهای عالم را بخواهید در نقطهای خلاصهای کنید و بر آن نامی بنهید او فاطمه است بلکه این نقطه جلوهگاه همه زیباییهای عالم و از همه خوبیهای عالم بالاتر است.در ادامه میفرماید:دخترم فاطمه برترین زنهای عالم در اصالت، شرافت، کرامت و بزرگی است. برترین اهل زمین دختر من فاطمه است. آن شهید و آن بانویی که همه ما به او اظهار ارادت داریم چنین عظمتی دارد که همه خوبیهای عالم در آینه وجود فاطمه تجلی کرده است.
2. ام الائمه اسوه خاتم اوصیاء
همه ائمه در مورد حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) بهصورت متواضعانه سخن گفتهاند و روایات آنان در مورد ایشان بسیار زیاد و شگفتانگیز است.
در آخر این سلسله حضرت ولیعصر ارواحنا فداه در روایتی که از ایشان نقل شده است جملهای فرمودهاند که بسیار شگفتانگیز است. امام عصر (ع) عصاره عالم خلقت است و خاتم اوصیای پیامبر است و تمام آمال و آرزوهای انبیاء و اولیا در او جمع است و او محل تحقق تمام آرمانهای انبیا و اولیا در خاتم عالم است.
ایشان میفرماید: «في ابنة رسول اللّه لي اسوة حسنة»[5] در شخصیت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) برای منِ خاتم اوصیاء و شخصی که همه عالم را پر از عدل علم و نور خواهد کرد الگوی زیبایی است. فاطمه برای من الگو است. این سخن که شوخی نیست و حرف ساده و معمولی نیست که انسان از کنارش بگذرد.
3. معرفت فاطمه زهرا (س) محور شناخت زمانه
در میانه این زنجیره سومین سخن از امام صادق است که: «وَ هِيَ الصِّدِّيقَةُ الْكُبْرَى، وَ عَلَى مَعْرِفَتِهَا دَارَتِ الْقُرُونُ الْأُوَلُ»[6] این فاطمه صدیقه کبری است و بر شناخت او همه قرنهای گذشته چرخیده است و معرفت او محور چرخ زمانه است. محور چرخ زمانه بر شناخت فاطمه است. این چه خورشید عالمتاب و نورافشان و چهره عظیم عالم است؟!!
4. زهرای مرضیه حجتالله بر ائمه اطهار (ع)
سخن چهارم از امام حسن عسکری است که سخن بسیار بسیار تکاندهندهای است و درک و فهم آن بسیار دشوار است. طبق این نقل میفرماید:«نحن حجج اللّه على خلقه و جدّتنا فاطمة حجة اللّه علينا»[7]میفرماید ما امامان معصوم حجتهای خدا بر خلق هستیم و فاطمه حجت خدا بر ما است . درکش خیلی دشوار است. ائمه حجج خدا بر عالم هستند. بالاترین انسان در هر عصری امام آن عصر است. که از سوی خدا حجت بر ما و بشریت به شما ر میآید. اما این حجتها میفرمایند که فاطمه حجت الله علینا.
5. نظر به وجه الله خواسته حضرت زهرا (س)
پنجمین جمله را از خود حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) بشنوید. طبق این نقل میفرماید: روزی پیامبر خدا به فاطمه فرمود که الآن جبرئیل نزد من است و من در ارتباط با او هستم و جبرئیل میگوید که تو از خدا چه میخواهی تا به خدا ابلاغ کنم. این یکی از عالیترین جملاتی است که بالاترین مقامات حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) را نشان میدهد . جمله کوتاه فاطمه زهرا (س) در پاسخ پدر این است: «شغلنى عن مسألته لذّة خدمته لا حاجة لى غير النّظر إلى وجهه الكريم»[8] بسیار بسیار تکاندهنده است.
میفرماید: من چنان غرق در عبادت و نیایش او هستم که به سؤال و خواسته از او نیندیشیدهام. من نیازی جز به وجه خداوند ندارم. نیازی جز نگاه به وجه الله ندارم. این همانی است که میفرماید کسانی در مدارج عرفانی و معنوی سیر و سلوک چنان پیش میروند که ذکر و توجه به خدا گاهی آنان را از سؤال و درخواست بازمیدارد. غرق در لذت عبادت و مناجات با خدا هستند. این عالیترین درجات سلوک الی الله است که گاهی انسانها به این درجه میرسند و حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) در زیباترین عمر خود در پاسخ به پیامبر، جبرییل و خداوند چنان میفرماید. آن و جود نازنین چنین غرق در عبادت بود.
این پنج تابلو از میان دهها سخنان بزرگ و جذاب در شأن حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) بود. حال صلواتی تقدیم آن حضرت بفرمایی ید.
نمونههایی که عرض شد برگزیدهای از دهها حدیث از شیعه و سنی و فرق مختلف مسلمانان در شأن حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) نقل کردهاند. ولی من خدمت شما عرض کنم اگر در میان اخبار و احادیث و تاریخ ما هیچ چیزی در شأن حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) نبود مگر این پنج جمله، تمام مقامات حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) میشد از آن استخراج کرد و عظمت فاطمهای که در سن جوانی به لقاءالله شتافت را کشف کرد. این همان حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) است که به عشق او افتخار میکنیم.
ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه زهرا (س)
اگر بخواهم به ابعاد شخصیت آن حضرت اشاره کنم که خود شما هم مستحضرید میتوان در سه محور خلاصه کرد:
محور اول: ویژگیهای شخصی و فردی
محور دوم: ویژگیهای خانوادگی
محور سوم: ویژگیهای اجتماعی
حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) دارای سه شخصیت است. حالا اگر بخواهید در ذیل این محورها ورود کنید دریایی از مقامات و برجستگیها را مشاهده خواهید کرد. من هم به گوشههایی از آنها بهصورت گذرا اشارهای میکنم:
1. نکاتی در باب ویژگیهای شخصی و فردی فاطمه زهرا (س)
الف. دانش و معرفت
علم و معرفت سخن و حرف آخر را میزند. علمی که لدنی و افاضی است و در این فرایند عادی طبیعت به دست نیامده است. سیم دانش و معرفت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) به مخزن فیاض خداوند بوده است که رهاورد آن مصحف فاطمه است که در دست ائمه قرار دارد و بخشی از آنها در احادیث آن حضرت تجلی کرده است.
ب. طهارت و عصمت فاطمه
حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) از لحاظ شخصیت فردی به قلهای رسیده است که مصون از خطا و انحراف و گناه است. این مصونیت مطلقه که در «يُطَهِّرَكُمْ تَطْهيراً»[9]آمده است در رابطه با حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) است.
ج. غرق در عبادت بودن آن حضرت
حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) مستغرق در عبادت خداوند بود که نمونهاش در روایت پنجمی که عرض شد نشان داده شده است.
د. صداقت
ه. شجاعت
و همه ویژگیهای یک انسان کامل را میتوان در میان ویژگیهای حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) مشاهده کنیم.
2. نکاتی در باب ویژگیهای خانوادگی حضرت
در مورد ویژگیهای خانوادگی ایشان میتوان نکات زیر را بیان کرد:
الف. مدیر و مدبر خانواده
فاطمه یک کانون بسیار جوشان و فیاضی است که خانه خود را در همه ابعاد به بهترین وجه اداره میکند.
ب. ام ابیها
رابطه فاطمه با پدر تا به آنجا است که به مقام (ام ابیها)[10] رسید. دختری که در کانون اخلاق، پاکی، ادب و وظیفهشناسی آنچنان باشد که نسبت به پیامبر خدا نقش مادری ایفا کند. این حرف شوخی نیست. در ارتباط با مادرشان هم همینطور و در ارتباط با امیر مؤمنان هم شنیدهایم که چه بانوی بزرگ و چه پشتوانه استواری برای همسر خود بوده است. درباره فرزندان خود هم که مواردی بیان شده است و در اینجا هم بارها بیان شده است.
بنابراین وقتی نقش حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) را در خانواده ببینیم یک نقش بیبدیل و ممتاز است.
3. نکاتی در باب نقش شخصیت سیاسی و اجتماعی آن حضرت
در اینجا هم که نقش حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) غوغا است.
الف. مدیریت
در این خطبهها گاهی عرض کردهام مدیریت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) بعد از رسول خدا (ص) بسیار مدیریت بینظیر در زمان بحرانی کمنظیر است. درحالیکه آموزههای و تعالیم حضرت رسول خدا (ص) در معرض یک خطر بنیان افکن است و خوف و نگرانی است که همه آن رسالت از میان برود حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) یک تنه در آن غوغای بزرگ مدینه قد علم کرد، هم حق را تبیین کرد و هم وحدت امت را پاس داشت.
ب. ایثار
ج. فداکاری
د. حضور در عرصههای اجتماعی و سیاسی
ه. پاسخگویی به سؤالات دیگران
و. دلسوزی و خیرخواهی حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) نسبت به دیگران
بخشهایی از زندگی ایشان در بعد اجتماعی و سیاسی است.
آن پنج حدیث و این سه محور را به یاد داشته باشید. آنگاه خواهیم فهمید که چرا امام زمان ن(عج) چنان فرمودند.
روضه حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها)
السلام علیک یا بنت رسول الله، السلام علیک یا فاطمه الزهرا. آیا امت قدر این بانوی بزرگ و باعظمت را دانست؟!! آیا مدینه قدر این شخصیت را درک کرد؟!! نه، آنطور که لازم بود درک نکرد. اگر مدینه هوشیار و بیدار بود وقتیکه حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) در مدینه پیامبر، لب به سخن گشود و آن آه را سر داد و مردم به گریه افتادند درستش آن بود که دنبال گریه حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) حرکت کنند و دامن همت برگیرند و برای حمایت از این بانوی بزرگی که برای احیای حق و عدالت و ولایت قیام کرده بود به پا خیزند. اما هرگز به حمایت برنخاستند چگونه از این بانوی بزرگ و عزیز پیامبر خدا حمایت کردند؟!!! حمایت آنان این بود که یک مرتبه همه عالم و ملائک و کروبیان شنیدند که فاطمه پشت در بین در و دیوار صدایش بلند شد که «آهِ يَا فِضَّةُ! إِلَيْكِ فَخُذِينِي»[11] فضه مرا دریاب پهلوی من شکست و محسنم سقط شد.
«أَلا لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الظَّالِمين»[12] «وَ سَيَعْلَمُ الَّذينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُون»[13]
اعوذ بالله من الشیطان الرجیمبسمالله الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ إِنَّا أَعْطَينَاكَ الْكَوْثَرَ فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ[14]
[1]- سوره توبه، آیه 119
[2]- سید رضی، نهجالبلاغه (صبحی صالح)، خطبه 204، ص 321
[3]ـ سوره بقره، آیه 197.
[4]- بحرانی اصفهانی، عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآيات و الأخبار و الأقوال (مستدرك سيدة النساء إلى الإمام الجواد)، ج 11، ص 128
[5]- همان، ص 10
[6]- شیخ طوسی، امالی، ص 668
[7]- بحرانی اصفهانی، عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآيات و الأخبار و الأقوال (مستدرك سيدة النساء إلى الإمام الجواد)، ج 11، ص 1030
[8]- محمد روحانی خیر آبادی، زندگانی حضرت زهرا (علیها سلام)، ص 923
[9]- سوره احزاب، آیه 33
[10]- فرات بن ابراهیم کوفی، تفسیر فرات کوفی، ص 704
[11]- علامه مجلسی، بحار الانوار، ج 30، ص 294
[12]- سوره هود، آیه 18
[13]- سوره شعراء، آیه 227
[14]- سوره کوثر
خطبه دوم |
لزوم باشکوهتر برگزار شدن راهپیمایی 22 بهمنلزوم مواجهه هوشمندانه و شجاعانه با اسناد بینالمللی |
بسمالله الرحمن الرحیم الحمدالله رب العالمین بارئ الخلائق أجمعین ثمّ الصّلاة و السّلام علی سیّدنا و نبیّنا و حبیبنا :أبی القاسم المصطفی محمّد و علی مولانا علیّ بن ابیطالب و علی الصدیقة الطاهرة فاطمة الزهراء و علی الحسن و الحسین سیدی شباب أهل الجنّة و علی أئمة المسلمین علی بن الحسین و محمّد بن علی و جعفر بن محمّد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمّد بن علی و علی بن محمّد و الحسن بن علی و الخلف القائم المنتظر حججک علی عبادک و أمنائک فی بلادک ساسة العباد و ارکان البلاد و ابواب الایمان و أمناء الرحمن و سلالة النبین و صفوة المرسلین و عترة خیرة رب العالمین صلواتک علیهم اجمعین.
توصیه به تقوا
اعوذبالله من الشیطان الرجیم بسمالله الرحمن الرحیم «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ»[15] عِبَادَ اللَّهِ أوصِیکمْ و نَفسِی بِتَقْوَی اللَّه و ملازمة أمره و مجانبة نهیه و تَجَهَّزُوا رَحِمَكُمُ اللَّهُ فَقَدْ نُودِيَ فِيكُمْ بِالرَّحِيل[16]وَ تَزَوَّدُواْ فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَی[17]
همه شما برادران و خواهران گرامی نمازگزاران عزیز و خودم را بار دیگر به پارسایی، پرهیزگاری و رعایت تقوا در همه شئون و احوال زندگی توصیه، دعوت و سفارش میکنم.
امیرالمؤمنین (ع) در ادامه خطبه متقین فرمودند: «يَبِيتُ حَذِراً وَ يُصْبِحُ فَرِحاً»[18] انسان متقی کسی است که میخوابد و روز را به شب میبرد درحالیکه در اندوه است. شب او با ترس و اندوه آغاز میشود و صبح میکند با شادی و خوشحالی. بعد توضیح دادهاند اینکه کسی در شب و هنگام خواب در حذر و ترس و نگرانی است به خاطر این است که روزش را نگاه میکند و غفلتهای خود را میبیند و احساس نگرانی میکند. محاسبه شبهنگام یک سنت بسیار اصیل اسلامی و کسی که درست در شب روز خود را محاسبه کند حتماً در پروندههای خود نقطههای تاریک و غفلت میبیند و احساس نگرانی میکند. انسان پارسا کسی است که نگرانی شبهنگام را دارد. اگر دیدیم شب بر ما گذشت و هیچ نگرانی از وضع روزمان نداشتیم نشانه این است که از تقوا فاصله داریم. محاسبه شبهنگام نسبت به پرونده روز نشانه ایمان و تقوا است. صبح را هم انسان پارسا آغاز میکند با خوشحالی از این که خدا به او حیاتی بخشیده است؛ چرا که خواب مرگ کوچک است و بیداری از خواب بیداری به حیات جدید است و انسان در برابر آن احساس، خوشحالی میکند و برای بهرهگیری درست از نعمتها آماده میشود. این دو ویژگی بود که امیر مؤمنان برای پارسایان برشمردند. از خداوند میخواهیم که همه ما را در مسیر کسب تقوا و پارسایی هدایت و حمایت بفرماید.
مناسبتها
چند موضوع است که به فهرستوار عرض میکنم:
1. تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه
ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) را تسلیت و تعزیت عرض میکنم و امیدوارم که مجالس و محافل سوگواری حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) با رعایت همه آنچه در این مجالس باید باشد با گستردگی انجام پذیرد. هم تشکر باید کرد از ابراز ارادتی که به این خاندان و حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) دارند و هم امیدواریم که این عرض ارادت و ابراز عشق و علاقه روزافزون باشد. همچنین امیدواریم که در این محافل و مراسم عزای حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) معرفت ما به ایشان و درسآموزی از آن بزرگوار افزوده شود.
2. بزرگداشت یاد و خاطره شهید نواب
یاد و خاطره همه شهدا بهویژه شهید نواب صفوی که از ستارگان پرفروغ در عصر تاریک و ظلمت استبداد بودند را گرامی میداریم و تقدیم میکنیم به ارواح همه آنان بهویژه این شهید سرافراز صلواتی بر محمد و آل محمد.
3. دستاوردهای انقلاب اسلامی
ما در آستانه ماه بهمنماه انقلاب و در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم. در خطبه قبل هم اشارهای به دستاوردهای انقلاب در سطح کلان بینالمللی، ملی و در سطح منطقه داشتم. باز یادآوری میکنم علیرغم این که ما در بررسی دهههای پس از انقلاب اسلامی باید علمی صحبت کرده با کارشناسی حرف بزنیم و دستاوردها و ضعفها را با هم ببینیم، اشکالات را چشمپوشی نکنیم و ضعفهای خودمان تحلیل کنیم برای اینکه آنها را بازسازی کنیم اما یک هجمه سنگین تبلیغاتی وجود دارد تا دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی نادیده گرفته شود فلذا باید متوجه باشیم. انقلاب بزرگ اسلامی در سطح فراملی، منطقهای و جهانی دستاوردهای عظیمی برای این ملت داشته است.
الف) تبدیل کشور سرسپرده به کشور مستقل
انقلاب اسلامی، جامعهایرانی را از یک جامعهای که در کنار سیاستهای بینالملل بود و از یک قدرتی که ابزار دست دشمنان اسلام، آزادی و استقلال ملت بود تبدیل به کشوری کرد که در همه حوادث عالم نقشآفرین است و دارای جایگاه مهم در میان ملل عالم و مستضعفان جهان است.
ب) انقلاب اسلامی پرچمدار جبهه مقاومت
انقلابی که قدرت بزرگ مقاومت را در منطقه به وجود آورد و در سطح فراملی این همه دستاوردها را به ارمغان آورد.
ج) نمود بالای شاخصهای پیشرفت
اگر ما تحلیل کنیم در صد محور شاخصهای بسیار خوب یا خوبی را شاهد هستیم. در حوزه آزادی، استقلال، صنعت، علم، فناوری، دانش و همه این قلمروها شاخصها یک وضع بسیار خوبی را نشان میدهد. آن استقلال و عظمتی که به ما داده است آن احیای شعائر و معارف دینی که از انقلاب اسلامی به دست آمده است مجموعه عظیمی است که باید به آن توجه کنیم.
این باعث این نمیشود که ما بارها بگوییم که فلان مسئول و فلان دستگاه خطاهایی داشتیم و نفی این خطاها نیست. ضمناً معنایش این نیست که مشکلاتی در کشور وجود ندارد؛ بلکه مشکلاتی وجود دارد که از ضعفهای مدیریتی و دستگاهها و بخشی به هجمههای بیرونی برمیگردد. اینها جای خود باید شناخته شود و نباید از کنارش گذشت؛ حتماً باید دنبال کرد اما درعینحال مبادا که این عظمت و شکوه انقلاب اسلامی و دستاوردهای عظیم این ملت را خودمان فراموش کنیم.
اگر نسل امروز ما غافل شود این خطر بزرگی است که ممکن است تمام این میراث عظیم از دست ما برود و در چنگال آنچه در قبل قرار داشتیم بیفتیم.
د) برگزاری نمایشگاه دستاوردهای انقلاب اسلامی
همینجا من در خصوص خود منطقه هم عرض کنم که دوستان برای برنامهریزی نمایشگاه مهمی در مصلا برنامهریزی کردند و زحمت کشیدند. در این نمایشگاه هم با نگاه کلی دستاوردهای چهلساله انقلاب اسلامی و هم با نگاه جزئی دستاوردهای آن را در میبد نشان میدهد. در اینجا از مجموعه مسئولان درخواست میکنم تا همکاری کنند که مجموعه دستاوردها در این نمایشگاه بهخوبی ارائه شود تا نسل جوان و جامعه ما در کنار هم با آنها آشنا شوند و از آنها برای آینده استفاده شود. حتماً ادارات و نهادها همکاری کنند. برنامههای متنوعی برنامهریزی شده است که در مساجد و مراکز مختلف موردتوجه قرار بگیرد.
4. لزوم باشکوهتر برگزار شدن راهپیمایی 22 بهمن
در نهایت شکوه و عظمت در راهپیمایی 22 بهمن حضور پیدا کنید. حالا در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ما شاهد شرایطی هستیم که همه مستحضرید و همین روزها حرفهای سست و بیپایهای هم ترامپ زده است حرفهایی که سر و ته مشخصی ندارد و هم حرفهای پوچی که نتانیاهو و مزدوران آنها زده است. ملت ما در برابر آنها بصیر و بیدار و هوشیار است و نیازی به توصیه به این مردم فهیم نیست.رهبری خطاب به آمریکا فرمودند و در آن خطبه هم عرض کردم. نکته بسیار زیبایی فرمودند: شما سختترین شرایط را بر کشور ما تحمیل کردید و به فضل خدا و با عنایت خدا شما سختترین شکست را در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی از این ملت بزرگ تجربه خواهید کرد.(تکبیر).
به همین مناسبت چند نکته را باید یادآوری و تأکید کرد.
نکته اول: لزوم فزاینده پیشرفتهای علمی
پیشرفتهای علمی ما باید فزاینده باشد. دانشجویان، دانشمندان، دانشگاهیان، ارتش و سپاه ما و دانشوران نشان دادند که در هر عرصه علمی و فناوری که ما عزم و اراده کنیم میتوانیم قلهها را درنوردیم و فناوریهای پیچیده را پایهریزی کنیم و زمینه رشد و تعالی کشور و استقلال عمیق و علمی کشور را فراهم کنیم. این همه نمونهها جلوی روی ما است. در حوزه فناوریهای پیشرفته و پیچیده، نانو، بیوشیمی، صنایع دارویی، صنایع فضایی، صنایع دفاعی، انرژی صلحآمیز هستهای، سلولهای بنیادین و دهها نمونه دیگر پیش روی ما است.
باید به ملت ما آگاهی، بصیرت و هوشیاری دهد و احساس توان دهد که ما میتوانیم در همه قلههای علمی حضور پیدا کنیم. پیشرفتهای وسیع گذشته جای تقدیر، سپاس و شکر دارد و نباید به این حد اکتفا کنیم. در چهلمین سالگرد انقلاب باید عزم همه در هر شهر، منطقه، دانشگاه، حوزه و در هر محیط فنی، علمی و صنعتی درنوردیدن قلههای علمی و فناوری باشد. به وضع موجود نباید بسنده و اکتفا کنیم. این توان در نسل جوان و جامعه علمی، صنعتی و فنی ما هست. باید صنایع، دانشگاهها و همه نخبگان و فرهیختگان ما پیشرفتهای بزرگ علمی را طراحی کنند و بیش از آنچه امروز است رقم بزنیم. این تحولات بزرگ علمی به دست فرهیختگان و نخبگان ما میتواند همه مشکلات ما را حل کند. ا ین محور بسیار مهم است. در خود منطقه، شهر، استان و در سطح ملی اهتمام به علم و دانش و تولید فناوریهای جدید و درنوردیدن قلههای علمی باید راهبرد جدی باشد. فلذا همه باید در این زمینه حضور پیدا کنند.
نکته دوم: عدم باور به تحلیلهای غلط دشمنان
نکته دوم این است که باید بدانیم دشمنان ما تحلیلهای غلط چهلساله دارند و وعدههای دروغین به یکدیگر دادهاند. وعدههایی مانند این که در چند سال دیگر این جامعه از بین میرود و سقوط میکند و این نظام متلاشی میشود. تحلیلهای غلطی که همین روزها ترامپ برای خودش دارد. ترامپ با چهار تا تحریم و فشار که البته سنگین است و زندگی را بر مردم سخت کرده است فکر میکند که این ملت در برابر یاغیهای عالم کوتاه میآید.
ما در طول این چهل سال با دو چیز مواجه بودیم:
الف. تحلیلهای بیپایه و غلط
ب. وعدههای دروغین به یکدیگر برای از بین رفتن نظام.
البته چنانکه گذشت باید اشکالات را ببینیم، آنها را اصلاح و مردم را درک کنیم. نهادها و مردم باید کمک کنند، برنامهریزیها باید طوری باشد که مستضعفین و قشر متوسط به پایین در این سختیها له نشود. درعینحال باید آنان بدانند که تحلیلهایشان همچنان غلط است و این ملت به فضل خدا در برابر توطئههای پیچیده آنها غالب و پیروز خواهد شد.(تکبیر)
5. لزوم ادامه پیشرفتها در صنایع هوا فضا
حرکت علمی اخیر هم در ارسال ماهواره به فضا کار بسیار خوبی بود، گرچه با مشکلی مواجه شد. امیدواریم که همه کسانی که در این راه درگیر بودند آن را ادامه دهند و در این حوزه همچون سابق به پیش رویم. همچنین در حوزه فضای مجازی حمایت از بخشهای داخلی انتظاراتی است که انشاءالله انجام شود.
6. لزوم مواجهه هوشمندانه و شجاعانه با اسناد بینالمللی
در خصوص اسناد بینالمللی مطالبی نوشته بودم که دیگر فرصت بیان آنها نیست. انتظاری که از دستگاههای مسئول در سطوح مختلف میرود این است که با اسناد بینالمللی هوشیارانه مواجه شوند. قبول داریم که اسناد بینالمللی دارای محاسن و امتیازاتی است اما بخش زیادی از سیاستهای استعماری از طریق و مجرای اسناد بینالمللی دنبال میشود ما تجربه برجام را در برابر خودمان داریم. در اسنادی که امروز مطرح است انتظار میرود با دقت و هوشیاری و شجاعت اقدام کنید. از یاوههای آنها و از شاخ و شانههایی که میکشند نترسید و نباید بترسیم. قطعاً ملت ما ظرفیت این را دارند که در مقابل آنان بایستد. انتظار از مسئولان میرود که با کارشناسی دقیق، با هوشمندی بالا و شجاعت تمام در برابر این اسناد و فشارهای بیرونی بایستند. قطعاً این مقاومت و ایستادگی منشأ خیروبرکت و پیروزی روزافزون خواهد شد. انشاءالله
دعا
نسئلک اللهم و ندعوک باسمک العظیم الاعظم الاعز الاجلّ الاکرم یا الله و... یاارحم الرحمین، اللهم ارزقنا توفیق الطاعة و بعد المعصیة و صدق النیّة و عرفان الحرمة، اللهم انصر الاسلام و اهله و اخذل الکفر و اهله،خدایا دلهای ما را به انوار قرآن و عبادت و دعا روشن بفرما، ما را به رسیدگی به مستمندان و همراهی با محرومان و عبادت و دعا و نیایش و زنده داشتن یاد خدا و رونق بخشیدن به مساجد توفیق روزافزون عنایت بفرما، اعمال ما را قبول بفرما، توبه، انابه و عبادات ما را مورد لطف و کرمت خود قرار بده، گناهان ما را ببخش، ما را از شر وساوس داخلی و بیرونی محافظت بفرما، آسیبها را از جامعه ما دور بدار، نسل جوان ما را به اوج عزت، ایمان و افتخار برسان، همه مخاطرات را از کشور و امت اسلام دور بدار، شر دشمنان اسلام بهویژه اسرائیل غاصب را از سر همه مرتفع بفرما، شر تکفیریها، داعشیها و تروریستها را به خودشان بازبگردان، ما را از همه خطرات مصون بدار، باران رحمت و برکاتت را بر ما نازل بفرما، مشکلات اقتصادی کشور را مرتفع بفرما، مسئولان ما را به انجام وظایف، خدمات صادقانه و الهیشان آشنا و موفق بدار،مریضان ما، مریضان مدنظر و جانبازان را شفا کرامت بفرما، مسلمانان مظلوم بحرین، یمن، عراق، سوریه، میانمار و دیگر مسلمانان مظلوم در اقصا نقاط جهان را نجات کرامت بفرما، اموات و درگذشتگان ما، درگذشتگان از این جمع و تازه درگذشتگان را غریق بهار رحمتت بفرما، ارواح تابناک شهیدان، شهیدان اسلام و انقلاب اسلامی، شهیدان دفاع مقدس، شهیدان مدافع حرم و مقاومت و بینالملل اسلامی شهدای این جمع و امام شهدا را با اولیای خودت محشور بفرما. ما را از گناهآنهمه ایام سال مصون بدار، توبه و انابه و عبادت ما را قبول بفرما، این عید را برای عمه امت اسلامی مبارک و میمون بفرما، سلام ما را به امامان و مولایمان حضرت ولیعصر (عج) ابلاغ بفرما.
بسمالله الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ يلِدْ وَلَمْ يولَدْ وَلَمْ يكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ[19]