خطبه اول
اعوذ باللّه السمیع العلیم من الشیطان الرجیم بسم اللّه الرحمن الرحیم الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی هَدَانَا لِهَذَا وَمَا کنَّا لِنَهْتَدِی لَوْلَا أَنْ هَدَانَا اللّه[1]؛ ثم الصلاة و السلام علی سَیِّدِنَا وَ نَبِیِّنَا أَبِی الْقَاسِمِ مُحَمَّدٍ وَ عَلی آله الأطیَّبینَ الأطهَرین لاسیُّما بقیةاللّه فی الارضین. اعوذ باللّه السمیع العلیم من الشیطان الرجیم. بسماللّه الرحمن الرحیم.
«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَکونُوا مَعَ الصَّادِقِینَ»[2]عِبادَالله اُوصیَکُم وَ نَفسیِ بِتَقوَی اللّه وَ مُلازِمَة اَمرِه وَ مُجانِبَة نَهیِه وَ تَجَهَّزوا رحمکم اللّه، فَقَد نُودِیَ فیکُم بِالرَحیل وَ تَزَوَّدوا فَإِنَّ خَیرَ الزاد التقوی.
آثار و برکات صلوات
در چند خطبه قبل عرض کردیم؛ ما در برابر پیامبر(ص)و ائمه اطهار وظایف خطیری داریم و مهمترین وظیفه بعد از حق خداوند تعالی تکلیف نسبت به مقام پیامبر (ص)و ائمه است و باید این تکلیف را انجام دهیم. صلوات و درود بر محمد (ص)و خاندان مطهرش یکی از وظیفه ما مسلمانان است. درود و صلوات ریشه در قرآن و همچنین در روایات شیعه و سنی نیز آمده است و بر آن تأکید کرده است. درود و صلوات بهعنوان یک مستحب مؤکد در قرآن و روایات اهمیت دادهشده است، این ذکر مهم و شعار اسلامی که بین شیعه و سنی مشترک است دارای آثار و برکاتی است و در خطبه قبل در مورد این آثار سخن گفته شد. در اینجا چند مورد از آثار را بهصورت خلاصه میگوییم:
1-درود و صلوات باعث پاسخ خداوند به ما میشود.
2-پیامبر خدا(ص)و ائمه اطهار پاسخ ما را در برابر درود و صلوات میدهند.
3- درود و صلوات باعث تقرب به پیامبر (ص)و ائمه میشود.
4- درود و صلوات موجب استجابت دعا میشود.
5- باعث افزایش درجات انسان میشود و هر چه بر این ذکر ارزشمند تأکید کند به درجات او در قیامت و بعد از مرگ افزوده میشود.
6- موجب ریزش گناهان میشود.
7- ذکر صلوات کفاره گناهان است.
8- باعث رضایت خداوند از انسان میشود.
9- با درود و صلوات کفه ترازوی اعمال ما سنگینتر میشود.
10- ارزش این ذکر معادل اشاره به توحید است. اساس عالم توحید و یکتاپرستی است.
11- ذکر نوری است در قبر و صراط شما و تا بهشت ما را بدرقه میکند.
12- مرضهای روحی ازجمله نفاق را از بین میبرد.
13- انسان مقامهای خود را قبل از مرگ در بهشت ببیند.
ابعاد صلوات
ذکر صلوات مشتمل بر توحید و نبوت است و این دو رکن از مهمترین ارکان اسلام بهحساب میآید. درود و صلوات بر حضرت محمد(ص)و خاندان او با امامت و ولایت درهمآمیخته است. صلوات ذکری است که درون این ذکر توحید نبوت، امامت و ولایت و از همه مهمتر عبودیت به پروردگار را در خود نهفته دارد و مجموعهای از معارف و اصول دین را در خود جمع کرده است. ذکر صلوات دارای دو بُعد است:
1-بُعد فردی که باعث رشد و کمال معنوی در انسان میشود و او را به عالم غیب متصل میکند.
2- بُعد اجتماعی و سیاسی است همه ذکرها جنبه شعاری ندارد، بعضی از ذکرها مثل اللّه اکبر حالت شعاری دارد. اللّه اکبر دارای بُعد سیاسی، اجتماعی و سمبُلیک دارد.
نماز مستحب بین من و خداست اما نماز جمعه بین ما و خداست. ذکر صلوات علاوه بر آثار فردی و تربیتی دارای بُعد اجتماعی نیز هست و برکات صلوات را چند برابر میکند. این ذکر یک پرچم است بنابراین پرچم را با تمام عشق و علاقه به اهتزاز درآوردیم تا همه آن را ببینند و بهسوی پرچم بیایند.
اللّه اکبر و صلوات را بهعنوان شعار الهی و اسلامی در جمعهای دینی با صدای بلند ادا کرد زیرابه جمع هویت میبخشد، همه انسانها را دور یک پرچم جمع میکند. یکی دیگر از جنبههای ذکر صلوات جنبه عمومی آن است دارای زمان و مکان مشخص نیست و درهرحال و شرایط میتوان آن را ختم کرد اما در بعضیاوقات ختم این ذکر دارای ارزش بسیار والایی بخصوص در روز جمعه است.
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ، إِنَّا أَعْطَینَاک الْکوْثَرَ، فَصَلِّ لِرَبِّک وَانْحَرْ، إِنَّ شَانِئَک هُوَ الْأَبْتَر. صدق اللّه العلی العظیم.»[3]
خطبه دوم
اعوذ بالله السمیع العلیم من الشیطان الرجیم، بسم الله الرحمن الرحیم، نحمده علی ما کان و نستعینه من امرنا علی ما یکون و نؤمن به و نتوکل علیه و نستغفره و نستهدیه و نعوذ به من شرور انفسنا و سیئات اعمالنا و نصلی و نسلم علی سیدنا و نبینا العبد المؤید و الرسول المسدد المصطفی الأمجد ابیالقاسم محمد (ص) و علی امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب و علی صدیقة الطاهرة فاطمة الزهراء و علی الحسن و الحسین سیدی شباب اهل الجنة و علی ائمة المسلمین علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و علی بن محمد و الحسن بن علی و الخلف القائم المنتظر (عج) ساسة العباد و ارکان البلاد و ابواب الایمان و امناء الرحمان و سلالة النبیین و صفوة المرسلین و عترة خیرة رب العالمین صلواتک علیهم اجمعین . اعوذ باللّه السمیع العلیم من الشیطان الرجیم. بسم اللّه الرحمن الرحیم.«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ»[4] عِبادَالله اُوصیَکُم وَ نَفسیِ بِتَقوَی الله وَ مُلازِمَة اَمرِه وَ مُجانِبَة نَهیِه وَ تَجَهَّزوا رحمکم اللّه فَقَد نُودِیَ فیکُم بِالرَّحیل وَ تَزَوَّدوا فَإِنَّ خَیرَ الزاد التقوی.
بهترین راه رهایی ما از گناه تقوا و پارسایی و مراقبت از نفس و کنترل خویشتن در برابر شهوات نفسانی است، تقوا به ما اراده قوی و عزم در برابر موجهای غضب و شهوت را عنایت میکند.
ثبتاحوال و اهمیت آن در کشور
یکی از نهادهای مهم کشور، نهاد ثبت و احوال است. ثبتاحوال دارای وظایف مهمی ازجمله ثبت ازدواج، طلاق، تولد و مرگ است. آمار جمعیتی و مهاجرت را در اختیار مردم و دولت قرار میدهد. در سالهای اخیر اقدامات مفید و شایستهای در این نهاد انجامشده است ازجمله:
1- مکانیزه کردن اسناد سهجلدی کشور و تهیه آرشیو الکترونیکی از این اسناد.
2- صدور کارت هوشمند ملی
3- مهندسی کردن فرهنگ کردن نامها و بسیاری از اقدامات
یکی از مهمترین وظایف اداره ثبتاحوال ثبتنام در شناسنامه افراد است. اسلام در انتخاب نام مناسب برای کودکان بسیار تأکید کرده است. پنج نام اول برای پسران: «ابوالفضل، امیرحسین، امیرعلی، امیرمحمد، علیرضا» و در دختران هم نامهای: «فاطمه، زهرا، زینب، ریحانه» در جایگاه و اولویت بالایی قرار دارد.
نهضت سوادآموزی
بحمدالله در کشور مابعد از سه دهه پیروزی انقلاب بهسرعت بر بیسوادی فائق آمده است و از درصدهای پایین بیسوادی به درصدهای چشمگیر باسوادی رسیده است. در سطح کشور و استان یزد بخصوص شهرستان میبد اقدامات بسیار ارزشمندی برای ریشهکن کردن بیسوادی انجامشده است و سعی در محو کردن بیسوادی بوده است.
کسب رتبههای بالا در کنکور سراسری
خوشبختانه در 17 سال اخیر در کنکور استان یزد بخصوص شهرستان میبد در جایگاه بالای علمی در راهیابی دانش آموزان به دانشگاهها را دارد. همت بلند دانش آموزان با کسب رتبههای تکرقمی در کنکور مثالزدنی است و امیدواریم فرزندان ما علاوه بر رفتن در دانشگاه و کسب علم و دانش تخصصی درراه کسب معرفت و حفظ ارزشهای انسانی و الهی نیز کوشا باشند.
خروج آمریکا از عراق
خروج آمریکا از عراق یکی از مسئلههای مهم سیاسی در منطقه است. نه سال حضور آمریکا در عراق یک هزار میلیارد دلار در جنگ عراق هزینه کرده است. پنج هزار سرباز کشته و سی هزار زخمی از خسارتهای ارتش آمریکا در کشور عراق بوده است اما در برابر این خسارتها صد هزار کشته و زخمی را به ملت عراق تحمیل کردند و کودکان بسیاری را بیپدرومادر کردند. امروزه دو خبر خوش برای مسلمانان است:
1-حضور سربازان آمریکا از عراق است.
2- خروج مجاهدین خلق از عراق.
بیداری اسلامی با یک بیداری هوشمند در کشورهای مسلمان فراگیر شده است.
9 دی،روز بصیرت
9 دی روز بصیرت است. یک جریانی در انتخابات ریاست جمهوری به وجود آمد تا قانونشکنیهایی را انجام دهد و بر طبق موازین اسلام و رهبری حرکت نکند اما در 9 دی بصیرت الهی و هوشمندی ملت ایران ظهور کرد. ملت ما نشان داد وقتی ارزشهای اسلامی و مبنای انقلاب و عزت اسلام درخطر باشد درصحنه خواهند بود تا از دست دادن جانشان مقاومت و ایستادگی خواهند کرد. این روز ایام اللّه است. ما نباید در مسیر توطئههایی که برای از بین بردن ملت و عزت ایران اسلامی از سوی دشمنان طراحیشده است قرار بگیریم. راه ما باید راه امام(ره)و مقام معظم رهبری (دامه ظله)باشد و تا پای جان در این راه قدم گذاریم.
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ، قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ، اللَّهُ الصَّمَدُ، لَمْ یلِدْ وَلَمْ یولَدْ، وَلَمْ یکنْ لَهُ کفُوًا أَحَدٌ، صَدَقَ اللّه العَلی العَظیم.»[5]