خطبه نماز جمعه میبد تاریخ 1390/09/11 (ش.ث:2913)
- میبد
- سال 1390
- بازدید: 641
خطبه اول
اعوذ باللّه السمیع العلیم من الشیطان الرجیم بسم اللّه الرحمن الرحیمالْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی هَدَانَا لِهَذَا وَمَا کنَّا لِنَهْتَدِی لَوْلَا أَنْ هَدَانَا اللّه[1]؛ ثم الصلاة و السلام علی سَیِّدِنَا وَ نَبِیِّنَا أَبِی الْقَاسِمِ مُحَمَّدٍ وَ عَلی آله الأطیَّبینَ الأطهَرین لاسیُّما بقیةاللّه فی الارضین.
اعوذ باللّه السمیع العلیم من الشیطان الرجیم بسم اللّه الرحمن الرحیم«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ»[2]عِبادَالله اُوصیَکُم وَ نَفسیِ بِتَقوَی اللّه وَ مُلازِمَة اَمرِه وَ مُجانِبَة نَهیِه وَ تَجَهَّزوا رَحِمَکم اللّه، فَقَد نُودِیَ فیکُم بِالرَّحیل وَ تَزَوَّدوا فَإِنَّ خَیرَ الزّاد التقوی.
همه شما را در ایام سوگواری سید و سالار شهیدان به بندگی خالصانه خداوند و سوگواری راستین سید و سالار شهدا و ذکر و شکر خداوند در همه احوال سفارش و دعوت میکنم. امیدواریم خداوند همه ما را از بندگان وارسته و شایسته خویش و از عزاداران مخلص و راستین سالار شهیدان قرار دهد.
خصوصیات اصحاب امام حسین (ع)
درصحنه کربلا جمعی در کنار سالار شهدا بودند که به بهترین وجه با وظایف خودشان در قبال امامت و ولایت و امام عصر خودشان آشنا بودند. مهمترین خصوصیت اصحاب اباعبدالله الحسین (ع) آشنایی اصحاب و یاران اباعبدالله الحسین (ع) با وظایف خودشان در قبال ولی و امام خودشان است. مجموعه قلیلی که به بزرگی تاریخ عظمت داشتند و برای همیشه در تاریخ ماندگار شدند؛ در این بود که با وظایف و تکالیف خود آشنا بودند و انسانی که با وظایف و تکالیف خود آشنا باشد و به آن مقید باشد، بزرگ است.
راز عظمت عاشورا
طوری که امام حسین (ع) شب عاشورا از اصحاب خود تعریف کردند و فرمودند من مانند شما را در هیچ جا سراغ ندارم و شما اصحاب باوفایی هستید به این برمیگردد که هم اهل شناخت وظیفه بودند، هم اهل عمل به وظیفه بودند. به بهترین وجه وظایف خود را در آن عصر و زمان تشخیص داده و به نیکوترین وجه به وظایف خود با همه وجود عمل کردند. این راز عظمت عاشورا و شکوه و جلال اصحاب امام حسین (ع) بود.
مهمترین وظایف شیعیان
مهمترین وظایف ما، وظایف ما در قبال ائمه است. پیامبر خدا حضرت محمد مصطفی (ص) و جانشینان راستین آن حضرت و ائمه هدی (ع) بالاترین موجودات عالم بعد از خداوند هستند و به همین خاطر وظایفی که ما در برابر پیامبر و ائمه داریم، مهمترین وظایف مابعد از وظایف ما در قبال خداوند تبارکوتعالی است. بالاترین حقها در عالم، حق خداوند بر بندگان است و هیچ حقی بالاتر از این نیست. همه وجود و هستی و امکانات ما وابسته به خداست زیرا خداوند ولینعمت ماست و لذا بالاترین حق، حق خداست و بالاترین وظیفه هم وظیفه ما در برابر خداوند است.
ولینعمت مسلمین
بعد از خداوند تبارکوتعالی بالاترین حق عالم پیامبر خداست و حق او بالاترین حقوق بر ماست و لذا ما وظایف بسیار مهمی در قبال پیامبر اکرم (ص) داریم. پس از پیامبر اکرم نیز بالاترین شخصیتها ائمه هدی و فاطمه زهرا (س) هستند و لذا بالاترین حق را بعد از خداوند و پیامبر (ص) بر گردن شیعیان دارند. وظیفه ما هم در قبال آنها مهمترین وظایف ماست. باید آن را بشناسیم و درصحنه عمل پیاده کنیم در قبال آن سعادت ابدی را برای خود خریدیم.
وظایف شیعیان در قبال پیامبر (ص) و ائمه هدی (ع)
عزاداران امام حسین (ع) باید سعی کنند در کنار شور و احساس و عاطفهای که ابراز میکنند با معارف دین و وظایف بلند الهی آشنا شوند. یکی از این وظایف، وظایف ما نسبت به ائمه هدی و افزایش معرفت نسبت به این انوار تابناک الهی است که در ادامه به بیان وظایف میپردازیم:
معرفت و شناخت
سنگ بنای وظایف ما در قبال ائمه هدی (ع) و رهبران الهی معرفت و شناخت آنهاست زیرا آنان ستارگان هدایت و انوار تابناک عالم هستند و آشنایی با آنان و معرفت ما نسبت به آنان میتواند سعادت ابدی ما را تضمین کند. روایتی از پیامبر اکرم (ص) داریم که میفرمایند: «منْ ماتَ وَلَمْ یعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ ماتَ مَیتَةً جاهِلِیة»[3]که در کتب اهل سنت و شیعه نقلشده است به این معنا که کسی که بمیرد و امام عصر خود را نشناسد مرگ او مرگ جاهلیت است یعنی درواقع در جرگه اسلام نمرده است و این بدترین مذمت برای کسانی است که به مقام والای امامت و ائمه هدی آشنا نیستند.
شناخت ما نسبت به ائمه دارای مراتبی است و همان مرتبه اول برای سعادت نسبی انسان کافی است. مقام پیامبر خدا (ص) و ائمه هدی (ع) مقام بسیار بلند و والایی است. شناخت ما نسبت به آنان دائماً میتواند افزایش پیدا کند به این معنا که پس از شناخت اولیه در مراتب شناخت خدا انسان میتواند قدمبهقدم جلو رود.
در متون دینی، قرآن و روایات ما دنیایی از معارف بلند الهی درباره پیامبر (ص) و ائمه هدی (ع) وجود دارد. انسانها در هر فرصتی باید تلاش کنند معرفت دینی خود را نسبت به پیامبر (ص) و ائمه (ع) افزایش دهند. علاقهمندان و عزاداران به خاندان پیامبر و عصمت و طهارت در شام عاشورا باید احساس کنند بر شناخت خودشان نسبت به خاندان مطهر پیامبر (ص) افزودهشده است. شناخت و افزایش معرفت اولین وظیفه ما نسبت به ائمه هدی و خاندان پاک رسولالله (ص) است.
حقیقت عاشورا این بود که شناخت اصحاب و یاران امام حسین (ع) از سلاله رسول خدا (ص) شناخت عمیقی بود که همه مسائل را برای آنان حل کرده بود. اساس وظیفه ما در قبال پیامبر خدا و ائمه هدی و اولیای الهی و رهبران آسمانی، معرفت و شناخت است.
محبت، احساس و عاطفه
وظیفه دیگر ما در قبال پیامبر خدا (ص) و اولیای الهی این است که دل به سمت آنان روانه باشد، و آنان را ازهرجهت دوست بدارند. در قرآن کریم و روایات دنیایی از اقوال و مستندات است که مهمترین آن در قرآن کریم بهصورت «إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی»[4]که خداوند در این آیه بهصراحت میفرمایند پیامبر در برابر خدمات فراوانی که به عالم بشریت عرضه داشتند هیچ اجری جز دوست داشتن خاندانشان نمیطلبند.
در آیه دیگری از قرآن کریم خداوند بیان میفرمایند اجری که پیامبر طلب میکند درواقع به خود انسانها برمیگردد که معنای حقیقی امر این است که این دوستی به نفع خود شماست. در جای دیگری میفرمایند آنکه میخواهد راهش را بهسوی خدا پیدا کند باید دوستی را در قلب خود پیاده کند و این محبت انسان را در مسیر هدایت سوق میدهد.
وظیفه ما در قبال پیامبر (ص) و ائمه هدی (ع) این است که پروانهوار دور شمع آنان بچرخیم، دلهای ما به سمت کانون مهر و محبت آنان متوجه باشد و وجود ما مالامال از عشق به آنان باشد و میتوان در مسیر این محبت به جایگاه اصحاب امام حسین (ع) در عاشورا رسید. شب عاشورا دشمن از هر سو لشکر را در حصار خود گرفته بود و راه پیش رو مرگ قطعی و از دست دادن حیات مادی بود اما عشقی در این صحنه و در دلهای این یاران تجلی کرده است جزو بینظیرترین صحنههای تاریخ بود.
ایمان به ولایت و امامت
سومین وظیفه ما در قبال پیامبر (ص) و ائمه هدی ایمان به ولایت و امامت است؛ ایمان به مقامات بلند پیامبر خدا و ائمه هدی است که نتیجه آن معرفت و محبت میباشد. هنگامیکه انسان شخصی را بشناسد، عظمت و کمالات او را تشخیص دهد به دنبال آن عشق و علاقه به وجود میآید و به دنبال آن نگرش مثبت و دلدادگی و سرسپردگی محقق میشود که ایمان نام دارد.
اطاعت
موارد ذکرشده سه پایهای میشود برای اینکه انسان از آنها اطاعت کند. آیه شریفه «أَطِیعُوا اللَّهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ»[5]به ائمه هدی اشاره دارد و در روایات بیانشده که اولی الأمر در شأن ائمه هدی بیانشده است. این وظیفه اهمیت زیادی دارد و با اطاعت، وظایف قبلی تکمیل میشود. انسانها وظیفهدارند در برابر پیامبر و ائمه شناخت داشته باشند، دوستی قلبی داشته باشند، اطمینان و باور قلبی داشته باشند و درنهایت از آنان پیروی کنیم و فرمانبر باشیم.
بهرهگیری از علوم ائمه
وظیفه پنجم انسانها بهرهگیری از علم ائمه و مراجعه به ائمه در همه شئون اعتقادی و فکری و اخلاقی و عملی است. ائمه هدی علم و دانشی دارند که به دریای بیکران علم پیامبر خدا و علم الهی است و بحث اصلی ما با برادران اهل سنت نیز همین دانش بیکران اهلبیت میباشد. علم و دانش ائمه هدی (ع) مخصوص تمامی امت اسلام است و معالأسف بعضی از مذاهب اسلامی از این گنجینه گرانبهای علم و دانش الهی که در سنت ائمه هدی (ع) تجلی کرده است بیبهرهاند.
ائمه هدی (ع) در روایات فرمودند ما هرچه میگوییم از جدمان محمد بن عبدالله (ص) نقل میکنیم. بیش از صد هزار روایت و حدیث و خطبه که از ائمه هدی (ع) با معارف بلند و حقایق آسمانی و دریای بیکران علم الهی بیانشده است که صد حیف اگر بشر از آن محروم شود. حقایق بلند، میراث غنی و گنجینه گرانبها در کجای عالم وجود دارد بلکه این علم الهی و دانش خدایی است. گوهرهای ناب و خاص در فرمایشات و سخنان ائمه (ع) متجلی شده است و ما وظیفهداریم فکر و اعتقاد و همه علوم را از آنان دریافت کنیم.
سفارش الهی به فراگیری علوم اهلبیت
خداوند متعال در قرآن کریم میفرمایند «فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّکرِ»[6]که کلمه ذکر در اینجا دارای چندمعناست. یکی از معانی ذکر شخص پیامبر اکرم (ص) میباشند زیرا وجود پیغمبر یادآور ارزشهای الهی است و مراد از اهل الذکر طبق تفسیر اهل سنت و شیعه همان اهلبیت و ائمه هدی میباشند. در این آیه خداوند متعال بهصراحت بیان میفرمایند دانش خود را از این خاندان بگیرید زیرا آنان به سرچشمه اصلی علوم الهی متصل میباشند. امام باقر (ع) و امام صادق (ع) میفرمایند به شرق و غرب عالم بروید اما علم و دانش صحیح و هدایتگر جز اینجا در هیچ جای عالم دریافت نخواهید کرد.
وجه تمایز عاشورائیان
یاران باوفای سالار شهیدان به این مسئله شناخت پیداکرده بودند و وجه تمایز عاشورائیان و اصحاب بزرگ سالار شهیدان در عاشورا بود که آنان را مفاخره عالم و افتخار همه بشریت و آزادیخواهان عالم قرارداد. ائمه هدی (ع) باب علم هستند و دروازههای علم را به روی انسانها باز میکنند. هرکس از آنان رویگردان شد عاقبتی همانند لشکریان یزید پیدا میکند.
رعایت ادب و احترام
وظیفه دیگر مسلمانان در قبال این ستارگان تابناک و انوار الهی این است که رعایت ادب و احترام آنان را داشته باشیم و نهایت تواضع و فروتنی خویش را به این خاندان پاک و بینظیر نشان دهیم زیرا آنان قلههای منارههای هدایت هستند و به عالم غیب متصل میباشند. ائمه هدی (ع) اولین کسانی هستند که پیامها را از آسمان دریافت میکنند و به بشریت ارزانی میدارند. در قرآن کریم نسبت رعایت ادب و احترام و تواضع به خاندان پیامبر و ائمه هدی (ع) سفارش شده است.
زیارت
وظیفه هفتم مسلمانان زیارت این مکتب پرافتخار و مکتب اهلبیت میباشد. روایات فراوانی از شیعه و سنی در ارزش زیارت قبور اولیای الهی خصوصاً پیامبر خدا (ص) و ائمه هدی (ع) وجود دارد و این برخلاف حرفهای وهابیت و دشمنان نادان خاندان عصمت و طهارت (ع) میباشد. زیارت توسل به خداوند بهواسطه شفعای الهی است و این عمل در متن قرآن آمده است.
عزاداری
وظیفه هشتم مسلمانان نسبت به ائمه هدی (ع) و بخصوص سید و سالار شهیدان است که نباید دستکم گرفته شود. ما در قبال معصومین (ع) وظیفهداریم عزاداری خالصانه و صحیح طبق سفارش ائمه و بهدوراز ریاکاریها و سنتهای خرافی برپا کنیم.
اولین روضهخوان عاشورا
اولین عزاداران و روضهخوانان سالار شهدا امام سجاد (ع) و زینب کبرا (س) میباشند. عزاداری را باید از امام سجاد (ع)، زینب کبرا (س)، امکلثوم (س) و همین قافله اسیران پرافتخار کربلا یاد بگیریم و نمونه آن عزاداری زینب کبرا (س) در مجلس یزید بود. روضهای که زینب خواند با دیگران فرق دارد.
«السلام علیک یا اباعبدالله و علی الأرواح آلتی حلّت بفنائک» سلام و درود خداوند بر تو حسین که روضهخوانت زینب کبرا بود. حضرت زینب (س) در قصر یزید، دشمنان بهظاهر پیروز و مسلح و در شهر دشمنان و در حضور دشمنان خاندان پیامبر (ص) روضهای خواند که همانند دیگر روضهها نبود. زینبی که در یک روز با چشمان خود آنهمه شهید دیده است، آنهم ماتم و ستمکشیده است و درراه خدا هیچ ناراحتی از خود بروز نداده است. شنوندگان روضه زینب کبرا (س) هم دشمنان حضرت و هم بچههای داغدیده کاروان اسرا بودند.
حضرت زینب (س) در روضه خود خطاب به یزید فرمود ای فرزند آزادشدهها آیا این عدالت است که زن و فرزند خود را در خانههای آرامجای دادی و دختران و زنان رسول خدا را به اسارت بردی؟ آیا این عدالت است که چادر از سر اینها کشیدی؟ چهرههای آنان را به هر غریبه نشان دادی و خاندان پیامبر (ص) را اسیر بیابانها و شهرها کردی
«لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللَّهِ الْعَلِی الْعَظیمِوَسَیعْلَمُ الَّذِینَ ظَلَمُوا أَی مُنقَلَبٍ ینقَلِبُونَ»[7]
«اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ إِنَّا أَعْطَینَاک الْکوْثَرَفَصَلِّ لِرَبِّک وَانْحَرْ إِنَّ شَانِئَک هُوَ الْأَبْتَرُ»
خطبه دوم
اعوذ بالله السمیع العلیم من الشیطان الرجیم، بسم الله الرحمن الرحیم،نحمده علی ما کان و نستعینه من امرنا علی ما یکون و نؤمن به و نتوکل علیه و نستغفره و نستهدیه و نعوذ به من شرور انفسنا و سیئات اعمالنا و نصلی و نسلم علی سیدنا و نبینا العبد المؤید و الرسول المسدد المصطفی الأمجد ابیالقاسم محمد (ص) و علی امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب و علی صدیقة الطاهرة فاطمة الزهراء و علی الحسن و الحسین سیدی شباب اهل الجنة و علی ائمة المسلمین علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و علی بن محمد و الحسن بن علی و الخلف القائم المنتظر (عج)، حججک علی عبادک و أمنائک فی بلادک، ساسة العباد و ارکان البلاد و ابواب الایمان و امناء الرحمان و سلالة النبیین و صفوة المرسلین و عترة خیرة رب العالمین صلواتک علیهم اجمعین .
اعوذ باللّه السمیع العلیم من الشیطان الرجیم بسم اللّه الرحمن الرحیم«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَکونُواْ مَعَ الصَّادِقِینَ«[8] عِبادَالله اُوصیَکُم وَ نَفسیِ بِتَقوَی اللّه وَ مُلازِمَة اَمرِه وَ مُجانِبَة نَهیِه وَ تَجَهَّزوا رَحِمَکم اللّه، فَقَد نُودِیَ فیکُم بِالرَّحیل وَ تَزَوَّدوا فَإِنَّ خَیرَ الزّاد التقوی.
خطبه امیرالمؤمنین (ع) درباره یاد مرگ
امیرالمؤمنین (ع) در خطبه 182 میفرمایند بندگان خدا شما را به تقوا سفارش میکنم. پرهیز از خداوندی که بر شما نعمتهای فراوانی ارزانی داشت و به شما توصیه یاد مرگ میکنم. بدانید اگر قرار بود کسی در این دنیا ماندگار باشد سلیمان بن داود باآنهمه عظمت و اقتداری که در حکومت داشت. سلیمانی که خداوند جن و انس را در تسخیر او قرارداد و در کنار نبوت و مقامات بالا از همه قدرتهای مادی برخوردار بود نیز در این عالم نماند.
مرگ چیزی است که برای همگی شما مقررشده است حتی کسی همانند سلیمان نیز این مرگ را به آغوش خواهد کشید، هنگامیکه اجل او فرارسید شیر مرگ حتی سلیمان را نیز رها نکرد و او در گوشهای قرار گرفت درحالیکه تمامی قدرت او از او باز پس گرفته شد. مرگ اتفاقی است که خوبانی همانند حضرت سلیمان و سرکشانی همانند فرعون را نیز رها نکرد و یاد مرگ تنها راه نجات بندگان الهی و تمامی بشریت است.
عزاداری عاشورا
از همه مردم عزیزی که مانند سالهای قبل و باشکوهتر از سالهای قبل درصحنه سوگواری سالار شهیدان حضور پیدا کردند کمال تشکر راداریم. طبقات سنی گوناگون جامعه در حسینیهها و مساجد و مجالس گرد هم آمدند و مجلس ذکر و یاد اباعبدالله (ع) را رونق بخشیدند و این نعمت بزرگی است که باید خدا را بر این نعمت شاکر باشیم و کمال تشکر و سپاسگزاری را از هیئات و روحانیت محترمی که در مراسم و مساجد و حسینیهها افاضه میفرمایند، مداحان محترم، هیئات امنا و بخصوص نسل جوان و عزیز که اینطور ابراز شور و شوق و علاقه میکنند به ساحت سید و سالار شهدا داریم.
بحمدالله عزاداریها به سمت عزاداریهای منطقی و سنجیده همراه با سخنرانی و افزایش معرفت و بهدوراز پیرایهها پیش میرود و ضمن تقدیر و تشکر باید بر خالص بودن آنها و الهام بخشیدن این مراسمها تأکید کنیم که در همین مسیر هست.
احیای امربهمعروف و نهی از منکر
هفته اول محرم هفته امربهمعروف و نهی از منکر است و باید بدانیم که بدون احیای امربهمعروف و نهی از منکر ولو در حداقل تذکر درونی، جامعه ما سالم نخواهد شد. باید همگی تصمیم بگیریم در برابر منکر با رعایت شرایط حداقل تذکر را بدهیم و تلاش کنیم گناه، فساد، هنجارشکنی و مرزشکنی نسبت به مقررات و ارزشهای الهی به اقدام خلاف عمومی در جامعه تبدیل شود و همگی نسبت به آن حساس باشند.
باید سعی کنیم در تمامی محیطهای جامعه اعم از دانشگاه، اداره، کارخانه و حتی خیابان در قبال منکرات الهی موضع بگیریم و تذکر داد و جامعه را نسبت به آن بیدار کرد. اولین گام نهی از منکر این است که بااخلاق خوب، تذکر سنجیده و رعایت آداب درست مطالب را به آنان متذکر شویم. فلسفه اصلی عاشورا امربهمعروف و نهی از منکر است و امام حسین (ع) فرمودند من آمدم تا امربهمعروف و نهی از منکر را در جامعه احیا کنم.
در این ایام لازم است تا این فریضه در سخنرانیها، مداحیها و عزاداریها باید احیا شود و نوحهها و مداحیها باید الهامبخش باشد و یک جهتگیری کلی داشته باشد تا نسل امروز با وظایف خود آشنا شود، امربهمعروف و نهی از منکر را در متن جامعه قرار دهد و احیا کند.
بزرگداشت شهید مدرس و روز مجلس
دهم آذر سالگرد شهادت مرحوم شهید مدرس و روز مجلس میباشد. یاد و خاطره تمامی شهدا و این شهید والامقام را در این روز گرامی میداریم که پیشگام سیاستمداری اسلامی بود و نمونه یک فرد پاک و سالم در حکومت بود. این شهید والامقام برای انجاموظیفه کار و تلاش میکرد و خود را وقف خدمت به مردم کرده بود. همه دولتمردان، مجلسیان و تمامی کسانی که در مسیر نظام اسلامی قرار میگیرند باید چنین شخصیت بزرگی را الگو قرار دهند. این سید بزرگوار و والامقام چندین سال در بدترین شرایط در گوشه مرزی کشور در محاصره بود و کسی حق ملاقات با ایشان را نداشت.
این سید بزرگوار برای عظمت ملت و جلوگیری از اسیری ملت به دست بیگانهها تلاش کرد و در آخر نیز با وضع بدی به شهادت رسید. یاد این شهید بزرگوار و تمامی شهدا را گرامی میداریم و به ارواح تمامی آنان صلوات میفرستیم.
بزرگداشت روز دانشجو
16 آذرماه روز دانشجوست که یادآور فداکاری و بصیرت و هوشمندی جمعی از دانشجویان ما در عهد حکومت پهلوی بود که برای مبارزه با آمریکا و استبداد داخلی و خاندان پهلوی در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند. یاد و خاطره این شهیدان را نیز گرامی میداریم با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد و روز دانشجو را بهتمامی دانشجویان و استادان محترم تبریک عرض مینماییم.
بزرگداشت روز معلولین
روز 12 آذر روز معلولین است که این روز هم مناسبتی است که بهاختصار باید یادآوری بشود و همینجا از خانوادههایی که معلولین و سالمندان را خودشان سرپرستی میکنند، تشکر میکنم. وظیفه خانوادهها این است تا آنجایی که در توان دارند با میل و عطوفت معلولین و سالمندان را در درون خانواده و در کانون مهر و محبت خانواده از آنان پذیرایی کند. آوردن این افراد به مراکز و خانههای جدا مخصوص شرایط ضروری است والا طبق فرموده اسلام باید از این افراد در خانهها مراقبت شود.
از مسئولین بهزیستی در قبال خدماتی که برای معلولین انجام میشود همچنین از دولت و مؤسسات خیریه باید کمال تشکر را داشته باشیم. از خود معلولین عزیز نیز باید تجلیل شود زیرا جمع زیادی از این معلولین همانند یک انسان سالم و گاهی بهتر از آنان کارهای خود را اداره میکنند و گاهی به جامعه نیز خدمت میکنند. جامعه معلولین شهر جامعهای است که دارای دوستان خوب و فعال هستند و از همینجا به همه عزیزان معلول عرض ادب و احترام داریم.
قطع روابط با انگلیس
دولت انگلیس دولتی است که مقررات بینالمللی را نمیشناسد و حقوق ملتها را سالها و قرنها زیر پا گذاشته است که مجلس جلوی این دولت محکم و قاطع ایستاد و سطح روابط را به سطح پایینی تنزل داد. در ادامه تنها به فهرستی از وضع دولت انگلیس در ارتباط با ایران پرداخته میشود تا ملت بداند درراهی که قدم گذاشتهاند باید محکم و قاطع و ثابتقدم باشد مطمئناً خدا نیز پشتیبانی خواهند کرد.
اقدامات انگلیس علیه کشورهای منطقه
انگلیس سابقه زشتی با ملتها و دولتهای اسلامی ازجمله ایران داشته است. ازجمله:
1. در جنگ جهانی دوم انگلیس به همراه متفقین کشور ایران را اشغال کردند که این اقدام برخلاف مصالح ملت ایران بود. دولت انگلیس باید روزی در قبال این اقدام خود در دادگاههای بینالمللی پاسخگو باشد.
2. در اشغالهایی که اخیراً در کشورهای منطقه ازجمله افغانستان و عراق انجامشده است انگلیس شریک جرم آمریکا پس از اسرائیل است.
3. در کودتای 28 مرداد انگلیس دولت مردمی را ساقط کرد و به پشتیبانی نظام پادشاهی که هیچ مشروعیتی نداشت قدم گذاشت و زمینه 25 سال جرم و جنایت جدید را فراهم کرد. در تمامی جنایاتی که شاه در 28 مرداد در کشور انجام داد انگلیس شریک بود.
4. در بحث نفت شاهد این قضیه هستیم که سالها انگلیس نفت ایران را به یغما میبرد تا وقتیکه ملی شد و آن کودتا به وجود آمد و حتی قبل از آن پیمانهای متعددی را دولت انگلیس بر ایران تحمیل کرده است که برای مثال میتوان به پیمان سال 1919 دولت وثوقالدوله تا قرارداد تنباکو اشاره کرد که با فتوای میرزای بزرگ شیرازی طومار آن برچیده شد.
5. انواع قراردادهای استعماری و ذلت آوری که دولت انگلیس بر ایران تحمیل کردند و بر همه تحریمها و فشارهایی که دولت انگلیس بر ایران آوردند سهیم هستید
این کارها گوشهای از جنایات انگلیس در قبال کشور ایران و کشورهای منطقه است و باوجوداینکه دستگاه جاسوسی انگلیس همیشه در کشور در منطقه برای ضربه زدن به آزادیخواهان فعال بوده است. ملت ایران ملت کوچکی نیست بلکه ائتلاف بزرگ اسلامی را به همراه دارد و تمامی ملتهای مسلمان در کنار ما و در برابر شماست. ملت ایران مقاوم ایستاده است و در ایام عزاداری سالار شهدا باید محکم بایستد و درس شجاعت و رشادت و مقاومت در برابر دشمنان اسلام را در حسینیهها و هر کوی و برزن پخش کند.
دعا
خدایا همه مریضان و مریضان موردنظر را شفای عاجل عنایت بفرما اموات و گذشتگان ما و این جمع را ببخش و بیامرز ارواح تابناک شهدا را در جوار سالار شهدا قرار بده همه معلولان و مریضان و جانبازان عزیز را شفای عاجل عنایت بفرما همه خدمتگزاران به اسلام و مقام معظم رهبری را مؤید و منصور بدار خدایا ضمن سپاس به بارگاه خودت بازهم از تو میخواهیم باران رحمت خود و برکات مادی و معنوی را بر ما نازل بفرما عزاداریهای ما را بپذیر گناهان ما را ببخش توفیق توبه واقعی و عزاداری خالصانه به ما کرامت بفرما سلام و درود ما را به محضر سید و سالار شهدا و یاران باوفای آن حضرت و حضرت بقیةالله الأعظم (عج) ارواحنا فداه ابلاغ بفرما.
نسئلک اللهم و ندعوک باسمک العظیم الاعظم الأعزّ الأجلّ الاکرم یا الله ... یا ارحم الرحمین. اللهم ارزقنی توفیق الطاعة و بعدالمعصیة و صدق النیّة و عرفان الحرمة؛ اللهم انصر الاسلام و اهله و اخذل الکفر واهله.