خطبه نماز جمعه میبد تاریخ 1377/06/20 (ش.ث:570)
- میبد
- سال 1377
- بازدید: 782
خطبه اول
اعوذ باللّه السمیع العلیم من الشیطان الرجیم بسم اللّه الرحمن الرحیم الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی هَدَانَا لِهَذَا وَمَا کنَّا لِنَهْتَدِی لَوْلَا أَنْ هَدَانَا اللّه[1]؛ ثم الصلاة و السلام علی سَیِّدِنَا وَ نَبِیِّنَا أَبِی الْقَاسِمِ مُحَمَّدٍ وَ عَلی آله الأطیَّبینَ الأطهَرین لاسیُّما بقیةاللّه فی الارضین.اعوذ باللّه السمیع العلیم من الشیطان الرجیم بسم اللّه الرحمن الرحیم «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ»[2]عِبادَالله اُوصیَکُم وَ نَفسیِ بِتَقوَی اللّه وَ مُلازِمَة اَمرِه وَ مُجانِبَة نَهیِه وَ تَجَهَّزوا رَحِمَکم اللّه، فَقَد نُودِیَ فیکُم بِالرَّحیل وَ تَزَوَّدوا فَإِنَّ خَیرَ الزّاد التقوی.
حقوق شوهر بر زن
اطاعت از شوهر و خودداری از نافرمانی او، از وظایف اولیهی زن است شک نیست که غرض از اطاعت زن، فرمانبرداری او از شوهر است در اموری که مخالف احکام الهی نباشد و هرآنگاه که چنین فرمان و دستوری رسد، وظیفه، تخلف و یا به صورتی فرار از آن است. زیرا در همه حال حکم خداوند متعال بر حکم بشر مقدم است.
پیامبر اکرم (ص) میفرمایند:اگر سجده کردن برای غیر خدا جایز بود، دستور میدادم تا زن در برابر شوهرش سجده کند.[3]
1. شوهرداری خوب:
شوهرداری خوب یک هنر است و نیاز به ذوق و سلیقه و مهارتهای خاص دارد. سعادت یا شقاوت خانواده در دستزن است.زن اگر به فن خوب شوهرداری آشنا باشد، میتواند با انجام وظایفی که خداوند بر عهدهی او مقرر فرموده، خانه را بهصورت بهشت برین درآورد و از شوهر و فرزندان خود، افرادی لایق، پویا، خلّاق و آبرومند بسازد و خانه را محل آسایش و فضیلت و خوشبختی قرار دهد.
شوهرداری در اسلام اهمیت بسیار زیادی دارد و در همین رابطه امام علی (ع) میفرمایند:جهاد زن خوب شوهرداری است.[4]
2. خوشاخلاقی:
زن فهیم و نیکاندیش میداند که تمامی انسانها شیفتهی محبت و دلباختهی جذابیتهای روانی و کششهای نفسانیاند. ازاینرو هنر او در این است که با درکی درست از ویژگیهای اخلاقی، خصیصههای شخصیتی و نیازهای نفسانی شوهر، مهر طلبیها، محبت جوییها، تشویق پذیریها، زیبانگریها و عاقبتاندیشیها را با بهکارگیری مطلوبترین روشها در مناسبترین موقعیتها به شوهر پاسخ گوید و او را دور از دغدغهها و وسوسههای درون، در برابر همهی کششها و محرکهای بیرونی مصون نماید.
زن خوشاخلاق، در زندگی مشترک با همسر خود، زیبایی کلام و جذابیت بیان، زبان تشویق و ترغیب و تأیید و تکریم را سرمایهی ارزشمند زندگی خویش میداند و هیچ فرصتی را برای ابلاغ پیام و ابراز محبت به شوهر از دست نمیدهد و لذا در تاریکی هم با همسر خویش با زبانی آرام، شیرین و پرمعنا، گیرا و آرامبخش و بهدوراز اضطراب و تنش سخن میگوید.زن فهیم و لایق بااخلاق درست و رفتار شایستهی خود، در برخورد با شوهر و فرزندان، در کانون گرم خانواده همیشه شاد و خندان است و مانند فرشتهی رحمت محیط خانه را سرشار از مهر، عشق، عطوفت، دوستی و آرامش مینماید.
پیامبر اسلام (ص) میفرمایند:هر زنی که شوهرش را با زبانش بیازارد، خداوند هیچ کار واجب و مستحبی را از او نمیپذیرد و هیچ کار نیکش را قبول نمیکند تا وقتیکه شوهرش را راضی کند، اگرچه روزها روزه بگیرد و شبها به عبادت مشغول شود. او هرگز در برخورد با شوهر و فرزندان، صدا و کلام گیرای خود را با نقّادی و تهدید و تحقیر و سرزنش و استهزا نمیآمیزد، بلکه زبان حقشناسی و قدرشناسی، شکر و سپاسگزاری از صفات برجستهی او در حریم خانواده است.
3. احترام به شوهر:
زن آگاه و مهربان بهخوبی میداند که همهی انسانها ذاتاً محبتپذیر و قهرستیزند، همه انسانها تکریم پذیر و تنبیه گریزند. هر کس به شخصیت خویش علاقهمنداست و دوست دارد دیگران به او احترام بگذارند و هر کس که شخصیت او را محترم بشمارد محبوبش واقع میشود.زن فهمیده میداند که شوهرش آرامشخواه و امنیت طلب هست و دوست دارد در محیطی سرشار از صمیمیت و صفا زندگی کند.
امام صادق (ع) میفرمایند:خوشا به سعادت و خوشا به سعادت آن همسری باد که به شوهرش احترام گذارد و او را آزار نرساند و در تمام مواقع از شوهرش اطاعت کند.[5]
زن شایسته و برتر همهی سعی و تلاش خود را در جهت جلب رضایت خاطر و فراهم ساختن آسایش و آرامش روان و نشاط درونی شوهر مبذول میدارد و ازاینرو جز با زبان محبت و تکریم با همسرش سخن نمیگوید و همواره از خزانهی دلش، کلام زرین و خوشایند و گفتار شفابخش و درمانگر روح و روان و آرایشگر جان را برگزیده، در فضای سرشار از عشق و شور و شعف و نشاط تقدیم همسر خود مینماید. و رابطه او با شوهرش هر چه هست زبان محبت است.
4. اظهار عشق و علاقه نسبت به شوهر
زن خردمند و شایسته میداند که شوهرش تشنهی محبت و دوستی اوست و دل او به محبت همسرش زنده هست. اگر شوهر بداند که محبوب واقعی زنش نیست، احساس بیکسی، تنهایی و غربت میکند و همیشه پژمرده، غمگین و ناراحت و مضطرب است. لیکن زن نیکاندیش و مهربان، محبت و دوستی خود را نسبت به شوهرش به زبان آورده و عشق و علاقهی خود را در قالب واژههای طیب و زیبا و پر مفهوم عینیت میبخشد.و مهمتر از کلمات و واژهها، در ایجاد محبت نسبت به شوهرش، هنگام سخن گفتن با شوهر، مواظب آهنگ نرم و ملایم صدا، حرکات زیبای چشم وابرو و خندههای زیر لب و عشوههای پیدرپی خود هست. و هرگز با آهنگ صدای خشن و حرکات ناموزون دست و صورت و ترشرویی و اخم، معشوق عزیز خود را در کانون گرم و باصفای خانواده دلسرد و افسرده نمیکند.
امام باقر (ع) میفرمایند:برای زن هیچ شفاعتی در پیشگاه پروردگارش بهاندازه رضایت شوهرش ثمربخش و مفیدتر نیست.
زن برتر با ابراز عشق و علاقه نسبت به شوهرش، دل او را همیشه شاداب و خرم نگه میدارد و به کسبوکار وزندگی علاقهمند و دلگرم و امیدوارش مینماید و مانند سکوی پرتاب، شوهرش را به عالیترین مقامات علمی، معنوی، اقتصادی و اجتماعی ارتقاء میدهد، و زمینه رشد و شکوفایی او را در همهی کارها فراهم مینماید. و شوهر نیز با این رفتار نیکو و شایستهی همسر، حاضر است برای تأمین سعادت و رفاه خانواده، تا سر حدّ فداکاری کوشش کند و مطمئناً چنین مردی کمتر اتفاق میافتد که به امراض روحی و روانی مبتلا گردد.
بنابراین زن هنرمند و فهیم، نیک میداند که شوهرش شیدای شنیدن صدای آرام و زیبا، جالب و جاذب، گیرا و پرمحبت اوست. و از همین رو، با همهی وجود به نقش جاذبههای صوتی و گیرایی کلام در ابراز عشق و محبت و ایجاد شورونشاط و شادابی در شوهر واقف است و در طول حیات مشترک و در همهی موقعیتها و شرایط، لحظهای از زبان دوستی و عشق به شوهر غافل نمیشود، و از جذابیتهای بیانی، آنچنان همسر خود را سیراب مینماید که در برابر محرکهای صوتی و کلامی نامحرمان مغرض، کاملاً او را مصون مینماید؛ چراکه بعضی وسوسه گران مغرض و ناآگاه و شیطانصفتان گیرا، با بهرهگیری از خلأ عاطفی بعضی مردان و محرومیت ایشان از محبتهای عاشقانه و صادقانهی همسرشان، با محرکهای کلامی گیرا و پرجاذبه و کرشمههای شیطانی گناهآلود، به او دلربایی کرده و زمینهی انحراف او را هموار میکنند.
از همین روست که زن بامحبت و لایق هرگز صدا و کلام گیرای خود را با نقادی، تهدید، سرزنش، تحقیر و استهزای شوهر نمیآمیزد، زیرا میداند که شوهر او از زبان تحقیر و تهدید، انتقاد و اعتراض، پرخاش و نفرین، بدزبانی و ناسزاگویی گریزان است و مهمتر اینکه خطر متلاشی شدن کانون خانواده و سایر انحرافات در کمین اوست.
5. استقبال گرم از شوهر
یکی از سنتهای بسیار نیکوی مسلمانان این است که هرگاه به یکدیگر میرسند، سلام میکنند، زیرا سلام کردن ایجاد انس، الفت و محبت میکند، کینهها و کدورتها را میزداید. بنابراین دو زوجی که نیاز به صداقت و صمیمیت بیشتری دارند، این دستور الهی را بیشتر باید رعایت نمایند.
چه نیکوست که هرگاه شوهر وارد منزل میشود، زن با چهرهای شاد و خندان و ظاهری آراسته و زیبا به پیشواز همسرش رود، در را به روی او بگشاید، به او سلام کند و بهتر آن است که در سلام کردن، هر یکبر دیگری سبقت بگیرند.
خداوند در قرآن کریم میفرمایند:«وَإِذَا حُییتُمْ بِتَحِیةٍ فَحَیوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا إِنَّ اللَّهَ کانَ عَلَی کلِّ شَیءٍ حَسِیبًا»[6] هرگاه به شما تحیت گویند، پاسخ آن را بهتر از آن بدهید؛ یا (لااقل) به همانگونه پاسخگویید. خداوند حساب همهچیز را دارد.
و در جای دیگر میفرمایند:«وَأُدْخِلَ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تحتها الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فیها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ تَحِیتُهُمْ فیها سَلَامٌ»[7] اهل بهشت یکدیگر را با سلام کردن خوش آمد گویند.
بنابراین زن فهیم و مهربان پس از استقبال گرم از شوهر، با نهایت شور و شوق، زمینهی استراحت و آرامش را برای او فراهم مینماید و تا حدود 90 دقیقه بعد از ورود شوهرش به منزل، هیچ حرف ناخوشایندی به او نمیزند.
6. تهیهی غذای مناسب
خانم هنرمند و کدبانو سعی میکند جهت رضامندی و خوشایندی شوهر، غذاهایی را که میپزد از یک نوع نباشد و تنوع در آن رعایت شود و غذای موردعلاقهی شوهر را تا حدود امکان تهیه نماید.
امام صادق (ع) میفرمایند:بهترین زنان شما (مسلمین) زنی است که خوشبو و خوش دستپخت باشد.[8]
و چه زیبا و بجاست که شوهر از آشپزی و دستپخت همسر، خصوصاً در نزد فرزندان ـ تقدیر و تشکر نماید. این کار فایدهی بسیار مهم دارد؛ اولاً: زن احساس خوشحالی و شادمانی میکند که همسرش او و هنرش را دوست دارد و زحمات فراوان او را ارج مینهد و تمام سعی و تلاش خود را جهت رضایت و خشنودی شوهر به کار خواهد بست. دوماً: فرزندان شیوهی تقدیر و تشکر و احترام به مادر را عملاً از پدر یاد میگیرند.
7. زینت و آرایش برای شوهر
از هنرها و وظایف یک زن شایسته این است که در قلمرو خانواده، با حفظ ارزشها و توجه به وضعیت شناختی و روانی بچهها، بهخصوص نوجوانان، همواره سعی کند در حد توان و رعایت حدود و حرمتها، از آراستهترین، زیباترین و جذابترین لباسها، زینتها و آرایشها برای همسر خود بهره گیرد، چراکه همسر ایشان به این جذابیتها نیاز دارد.باید توجه داشته باشیم که هرگونه خودآرایی، خودنمایی و خود عرضه کردن برای نامحرمان، حرام، و آراستگی و آرایش همسر برای همسر مستوجب ثواب است.
پیامبر اکرم (ص) میفرمایند:زن باید خودش را برای شوهر به خوشبوترین عطرها معطر کند، و زیباترین لباسهایش را بپوشد، و به نیکوترین آرایش، برای شوهرش آرایش نماید، و پیوسته خودش را بر شوهر عرضه کند.[9]
در اسلام به آرایش و عطر زدن و استفاده از بوهای خوش و وسایل زیبایی برای شوهر و محارم یا در منزل و یا در حالت عبادت و نیایش با پروردگار سفارش شده و نوعی عبادت است. آنچه نهی شده، استفاده از عطر و آرایش برای نامحرمان یا در روابط اجتماعی است که عامل فساد میشود و حرام است.حضرت زهرا (ع) گرانبهاترین عطری را که در اختیار داشتند، فقط برای شوهر گرامی خود و لحظات مناجات و راز و نیاز با پروردگار حقتعالی استفاده مینمودند.
باکمال تأسف در جامعهی ما در بسیاری از موارد شاهد هستیم که زنان و مردان، بهترین پوشش و آرایش و زینتها را برای عروسیها، میهمانیها و مجالس خارج از خانه و نازلترین آنها را در کانون خانواده برای همسر استفاده میکنند. ایکاش همهی زینتها، آرایشها و دلرباییهای خانمها، مطابق نظر اسلام فقط و فقط برای همسر بود، چراکه آنوقت دیگر شاهد اینهمه دعواها، کشمکشها، جدالها و فتنهها نبودیم.
خطبه دوم
اعوذ بالله السمیع العلیم من الشیطان الرجیم، بسم الله الرحمن الرحیم، نحمده علی ما کان و نستعینه من امرنا علی ما یکون و نؤمن به و نتوکل علیه و نستغفره و نستهدیه و نعوذ به من شرور انفسنا و سیئات اعمالنا و نصلی و نسلم علی سیدنا و نبینا العبد المؤید و الرسول المسدد المصطفی الأمجد ابیالقاسم محمد (ص) و علی امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب و علی صدیقة الطاهرة فاطمة الزهراء و علی الحسن و الحسین سیدی شباب اهل الجنة و علی ائمة المسلمین علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و علی بن محمد و الحسن بن علی و الخلف القائم المنتظر (عج)، حججک علی عبادک و أمنائک فی بلادک، ساسة العباد و ارکان البلاد و ابواب الایمان و امناء الرحمان و سلالة النبیین و صفوة المرسلین و عترة خیرة رب العالمین صلواتک علیهم اجمعین . اعوذ باللّه السمیع العلیم من الشیطان الرجیم بسم اللّه الرحمن الرحیم «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ»[10]عِبادَالله اُوصیَکُم وَ نَفسیِ بِتَقوَی اللّه وَ مُلازِمَة اَمرِه وَ مُجانِبَة نَهیِه وَ تَجَهَّزوا رَحِمَکم اللّه، فَقَد نُودِیَ فیکُم بِالرَّحیل وَ تَزَوَّدوا فَإِنَّ خَیرَ الزّاد التقوی.
مجلس خبرگان رهبری
مجلس خبرگان رهبری مجلسی متشکل از فقیههایواجد شرایط است که بر اساس اصل ۱۰۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایرانمسئولیت تعیین و نظارت بر ولی فقیهرهبر جمهوری اسلامیرا دارد. مدت هر دورهٔ این مجلس که اعضای آن بهوسیلهٔ انتخاباتو توسط رأی مستقیم و مخفی مردم انتخاب میگردند، هشت سال هست.
وظایف مجلس خبرگان
پس از رهبر کبیر انقلاب جهانی اسلام و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی که از طرف اکثریت قاطع مردم به مرجعیت و رهبری شناخته و پذیرفته شدند، تعیین رهبر به عهده خبرگان منتخب مردم است. خبرگان رهبری درباره همه فقها واجد شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم بررسی و مشورت میکنند هرگاه یکی از آنان را اعلم به احکام و موضوعات فقهی یا مسائل سیاسی و اجتماعی یا دارای مقبولیت عامه یا واجد برجستگی خاص دریکی از صفات مذکور در اصل یکصد و نهم تشخیص دهند او را به رهبری انتخاب میکنند و در غیر این صورت یکی از آنان را بهعنوان رهبر انتخاب و معرفی مینمایند. رهبر منتخب خبرگان، ولایت امر و همه مسئولیتهای ناشی از آن را بر عهده خواهد داشت. رهبر در برابر قوانین با سایر افراد کشور مساوی است.
قانون مربوط به تعداد و شرایط خبرگان، کیفیت انتخاب آنها و آییننامه داخلی جلسات آنان برای نخستین دوره باید بهوسیله فقها اولین شورای نگهبان تهیه و با اکثریت آراء آنان تصویب شود و به تصویب نهایی رهبر انقلاب برسد. ازآنپس هرگونه تغییر و تجدیدنظر در این قانون و تصویب سایر مقررات مربوط به وظایف خبرگان در صلاحیت خود آنان است.
هرگاه رهبر از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شود، یا فاقد یکی از شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم گردد، یا معلوم شود از آغاز فاقد بعضی از شرایط بوده است، از مقام خود برکنار خواهد شد. تشخیص این امر به عهده خبرگان مذکور در اصل یکصد و هشتم هست. در صورت فوت یا کنارهگیری یا عزل رهبر، خبرگان موظفاند، در اسرع وقت نسبت به تعیین و معرفی رهبر جدید اقدام نمایند.
شرایط نمایندگان مجلس خبرگان
قانون اساسی، بهصراحت، شرایط نمایندگان مجلس خبرگان را بیان نکرده و تعیین آن را مطابق اصل ۱۰۸، برای نخستین دوره، به فقهای اولین شورای نگهبانو پسازآن، به خود مجلس خبرگان واگذار کرده است؛ اما با دقت در اصول مربوط، میتوان کلیاتی را در مورد شرایط اعضای مجلس خبرگان به دست آورد. بهضرورت تناسب حکم و موضوع، اعضای خبرگان، اولاً، باید دارای درجهای از فقاهت و آگاهی بر مسائل سیاسی و اجتماعی روز باشند که قدرت تشخیص اعلم به احکام و موضوعات فقهی یا مسائل سیاسی و اجتماعی یا شخص واجد مقبولیت عامهرا داشته باشند و ثانیاً، دارای مرتبهای از تقوا باشند که در اظهارنظر خویش، فقط مصالح اسلام و مسلمانان را در نظرگیرند و نه منافع فردی و گروهی را. از سوی دیگر، درصورتیکه اهل خبره، به آنچه میگوید، اعتقاد نداشته باشد و یا دارای سوابق سوء سیاسی و اجتماعی باشد، بدون تردید، نمیتوان به تشخیص او اعتماد کرد.
خبرگان منتخب مردم، باید دارای شرایط زیر باشند:
1. اشتهار به دیانت و وثوق و شایستگی اخلاقی؛
2. اجتهاد در حدی که قدرت استنباط بعض مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقیهواجد شرایط رهبری را تشخیص دهد؛
3. بینش سیاسی و اجتماعی و آشنایی با مسائل روز؛
4. معتقد بودن بهنظام جمهوری اسلامی ایران؛
5. نداشتن سوابق سوء سیاسی و اجتماعی.
نکته پایانی درباره شرایط نمایندگان مجلس خبرگان، مرجع تشخیص واجدان شرایط است. این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است. بهطورمعمول، فقهای مزبور، برای کسانی که اجتهادشان محرز نیست، اقدام به برگزاری امتحان و اخبار میکنند و شرایط دیگر را با تحقیق و تفحص احراز میکنند.
شهادت تعدادی از دیپلماتهای ایران در افغانستان
مقام والای شهدای اسلام و همه شهدایی که برای عزت و عظمت و اعتلای این کشور جان درراه خدا به شهادت رسیدند، آرزوی علو درجات داریم و امیدواریم با شرکت مردم درصحنههای مختلف با آگاهی بالا، خطرها و آفتها را از این کشور اسلامی مرتفع بسازیم.
مانورهای متعدد از سپاه و بسیج و همچنین ارتش در مرزهای شرقی نشاندهنده عزت و عظمت کشور است و همانطور که رئیسجمهور اظهار داشتند که: برای ما جای تعجب است آمریکاییها از مانورهای ما اظهار نگرانی میکنند، آنها در تمام دنیا بدون هیچ حدومرزی به کشورها و مناطق مختلف تجاوز میکنند و مورد حملات خود قرار میدهند، اما ما که در کشور ایران مانور اجرا میکنیم باعث نگرانی برای آنها میشود. تمام مسئولین و سیاستمداران و مردم باید در حفظ عزت، عظمت، قدرت و جایگاه کشور ایران تلاش کنند و از آسیبها و آفتهایی که جانب کشورهای غربی بر ما وارد میشود، جلوگیری کنند.
نکاتی پیرامون شروع سال تحصیلی
کمکم که روزهای شهریورماه رو به اتمام است و برگهای تقویم نوید آغاز فصل هزار رنگ پاییز را میدهد همه ما ناخودآگاه به یاد خاطرات زیبای مدرسه و شور و هیجانات آن دوران میافتیم. شروع سال تحصیلی حال و هوای خاصی دارد؛ گرچه بازی، گردش، مسافرت، خوابیدن تا دیروقت و... محدود میشود اما ته دل همه دانش آموزان قند آب میشود که دوباره با دوستان و همکلاسیها ملاقات داشته باشند و تجربه شیرین ورود به کلاسی بالاتر را داشته باشند.
پایان دوره ابتدایی و تجربه حضور در فضای آموزشی جدید برای بسیاری از بچهها نگرانکننده است. علاوه بر تغییر محیط مدرسه، حجم و تعداد کتابهای درسی نیز بیشتر شده و هر درس توسط معلم مربوط تدریس میشود. همه اینها در کنار انتظارات و توقعاتی که خانواده از دانش آموزان دارد منشأ استرس و نگرانی او میشود.
برقراری ارتباط با نوجوان و فرزندان
فرزند شما در حال عبور از نخستین مرحله زندگی یعنی کودکی است و کمکم به دوران نوجوانی قدم میگذارد. کمکم باید کارهای بچهگانه را کنار بگذارد و با مسائل جدید و مقدماتی دنیای بزرگترها آشنا شود. همانطور که شما برای برقراری ارتباط صحیح با فرزندتان مشکلدارید و گاه نمیدانید چه رفتاری داشته باشید او نیز دراینباره با خودش کلنجار میرود و کلافه است. با شروع سال تحصیلی و تغییراتی مربوط به آن، پدر و مادر باید کاملاً از فرزندشان حمایت کنند. او حالا باید قوانین جدیدی را رعایت کند، با شیوه تدریس چند معلم جدید سازگار شود، تکالیف بیشتری انجام دهد و... بهطور خلاصه، اگر شما به این موارد توجه نداشته باشید، اینهمه شرایط جدید برای او استرسآور خواهد بود و ممکن است از ورود به مدرسه جدید و حتی بزرگ شدن ترس و واهمه داشته باشد.آرامش و همراهی شما بسیار میتواند به او کمک کند. اجازه دهید تا عادات و رفتارهای کودکانهاش کمکم تغییر کند و با شرایط جدید خو بگیرد.
به فرزندتان اطمینان خاطر دهید که برای ابراز وجود، قبول شخصیت و ترس از طرد شدن از طرف جامعه، نیازی به حضور افراد غریبه در زندگیاش نیست. شما همیشه در کنارش هستید و از او در برابر هر اتفاقی حمایت میکنید. این احساس همراهی و تنها نماندن یکی از اصلیترین نیازهای نوجوان در این مرحله از زندگی است.
دعا
خدایا دلهای ما را به نور ایمان و معرفت خودت منور بفرما. گامهای ما را درراه خودت استوار بدار. دلهای ما را مملو از عشق خودت قرار بده. لذت بندگی، راز و نیاز خودت را به ما بچشان. امت اسلامی و نسل جوان ما را از خطرها و آفتها مصون و محفوظ بدار. خدمتگزاران به اسلام، مقام معظم رهبری را در پناه خودت محافظت بفرما. خدایا ارواح شهدا و روح بزرگ امام را با اولیای خودت محشور بفرما.
نسئلک اللهم و ندعوک باسمک العظیم الاعظم الأعزّ الأجلّ الاکرم یا الله ... یا ارحم الراحمین. اللهم ارزقنی توفیق الطاعة و بعدالمعصیة و صدق النیّة و عرفان الحرمة؛ اللهم انصر الاسلام و اهله و اخذل الکفر واهله.
[1]. سوره اعراف، آیه 43.
[2]. حشر، آیه 18.
[3]. فروع کافی، ج 5، ص 507، ح 6.
[4]. بحارالانوار، ج 3، ص 252..
[5]. بحارالانوار، ج 103، ص 252، ح 55
[6]. نساء، آیه 86.
[7]. ابراهیم، آیه 23.
[8]. وسایل الشیعه، ج 14، ص 15..
[9]. همان، ص 212.
[10]. آلعمران، آیه 102.